Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Βόλου
Τάκη Οικονομάκη 12, 38 221, Βόλος
Τηλ: 24210 23710
Πρόσκληση εκδήλωσης εκλογών 2019

Δημόσια συζήτηση για τη «Μεσαία τάξη και την ακίνητη περιουσία: 

Αλληλοεπικάλυψη ή πλήρης ταύτιση;»

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, 5-7.30 μ.μ.

 

Όλοι σήμερα μιλούν για τη «μεσαία τάξη», και την κομβική οικονομική και κοινωνική σημασία της για τη χώρα γενικότερα. Όλοι όμως φαίνεται να παραβλέπουν, ηθελημένα ή όχι, σε όλες τις σχετικές συζητήσεις και αναλύσεις, ότι το κυριότερο χαρακτηριστικό γνώρισμα της μεσαίας τάξης είναι η κατοχή ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, η οποία είναι συνυφασμένη τόσο με την εργώδη προσπάθεια και τις θυσίες για την απόκτησή της, όσο και για τον επικό πλέον αγώνα για τη διατήρησή της. Και ότι αν πραγματικά ενδιαφέρονται γι΄αυτήν, θα πρέπει πρωταρχικά να αποκαταστήσουν την ιδιότητα της ακίνητης περιουσίας ως αγαθού, και όχι ως πραγματικού «απευκταίου κακού» που όλοι αποφεύγουν λόγω του ασήκωτου φορολογικού βάρους.

Η ΠΟΜΙΔΑ στο πλαίσιο των τακτικών ενημερωτικών συγκεντρώσεων των μελών της, διοργανώνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των γραφείων της, Σοφοκλέους 15 και Αιόλου, την Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019 και από ώρα 5 έως 7.30 μ.μ., δημόσια συζήτηση με θέμα  «Μεσαία τάξη και ακίνητη περιουσία: Αλληλοεπικάλυψη ή πλήρης ταύτιση;», με συμμετοχή και υποψήφιων βουλευτών πολιτικών κομμάτων που ενδιαφέρονται για τα προβλήματά μας, και συντονιστή τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ Καθηγητή Οικονομίας ΔΠΘ κ. Διονύση Χιόνη.

Η εκδήλωση θα συμπληρωθεί με ενημέρωση για τις τρέχουσες φορολογικές εξελίξεις από τους κ.κ. Ορέστη Σεϊμένη και Αντώνη Μουζάκη, και για το Εθνικό Κτηματολόγιο και την προανάρτηση του Δήμου Αθηναίων,  τα δημοτικά τέλη, τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τις μισθώσεις κατοικιών και τα λοιπά τρέχοντα θέματα της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας από τον Πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτο Παραδιά.

 

 

Επιμέλεια κειμένων - Κρατήρα Νεόκλεια, Βόλος