Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Βόλου
Τάκη Οικονομάκη 12, 38 221, Βόλος
Τηλ: 24210 23710
Εκδήλωση της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Βόλου το Σάββατο 11.5.2019 18.30 στην Εξωραιστική

 Ενημερωτική εκδήλωση Ιδιοκτητών Ακινήτων

στο Βόλο Μαγνησίας, το Σάββατο, 11.5.2019  και ώρα 18:30 στην Εξωραιστική Λέσχη Βόλου ( Ι.Καρτάλη 1 & Πολυμέρη )

Η ΠΟΜΙΔΑ και η Ενωσις Ιδιοκτητών Ακινήτων Βόλου  (ΕΝΙΔΑΒ) καλούν τα μέλη και όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων σε μεγάλη ενημερωτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Μαίου 2019, στην Αίθουσα της Εξωραιστικής- Λέσχης Βόλου, οδός Ι. Καρτάλη αριθμ. 1-3 και Πολυμέρη, με θέματα το Εθνικό Κτηματολόγιο, η προθεσμία του οποίου για τη Μαγνησία λήγει στις  13 Ιουνίου 2019, τις εφετεινές φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τα δημοτικά τέλη, τους δασικούς χάρτες, τους ανελκυστήρες, τα πολεοδομικά, και αναφορά σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.   

Εχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν όλοι οι διοικητικοί, νομικοί και τεχνικοί φορείς του Βόλου. Επίσης έχουν κληθεί υποψήφιοι Δήμαρχοι, περιφερειάρχες και σύμβουλοι  για τις απόψεις τους επί των προβλημάτων των ιδιοκτητών ακινήτων.  

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ  δικηγόρος κ. Στράτος Παραδιάς και η Πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Βόλου δικηγόρος κα Νεόκλεια Κρατήρα, Αντιπρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.

Στη συγκέντρωση θα συζητηθούν τα εξής θέματα που αφορούν την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, την κτηματαγορά και την οικοδομή:

  • Εθνικό Κτηματολόγιο. Η νέα φάση δηλώσεων. Διαδικασία, τοπογραφικά. Χρησικτησία, τέλη, προθεσμίες. 
  • Φορολογικές δηλώσεις 2019 - Φορολογία εισοδήματος. Επιδότηση ενοικίου και πρόστιμα ιδιοκτητών. Γονικές παροχές-κληρονομιές.
  • Φορολογία ακινήτων. ΕΝΦΙΑ & Συμπληρωματικός Φόρος. Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων. Νέες ρυθμίσεις για διορθώσεις του Ε9.
  • Μισθώσεις επαγγελματικές, κατοικιών, βραχυχρόνιες μισθώσεις (AirBnB).
  • Δημοτικά τέλη καθαριότητας - φωτισμού: Νέα προθεσμία και διαδικασία για τις δηλώσεις απαλλαγής των κενών/μη ρευματοδοτούμενων ακινήτων.
  • Τακτοποίηση αυθαιρέτων. Προθεσμίες, διαδικασίες, συμβ/φικές πράξεις.
  • Νέα εκπτωτικά προγράμματα ασφάλισης κτιρίων (INTERAMERICAN – ANYTIME) και παροχής ενέργειας (PROTERGIA) για τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ.
Επιμέλεια κειμένων - Κρατήρα Νεόκλεια, Βόλος