Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Βόλου
Τάκη Οικονομάκη 12, 38 221, Βόλος
Τηλ: 24210 23710
ΔΤ ΠΟΜΙΔΑ: Ριζική λύση για τα Δημοτικά Τέλη - συνάντηση ΠΟΜΙΔΑ με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

Θετική έκβαση είχε ο αγώνας της ΠΟΜΙΔΑ, τόσο για την ισότιμη μεταχείριση των πολιτών ως προς τις χρεώσεις δημοτικών τελών όσο και για την απαλλαγή των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων από τα εν λόγω τέλη.

Η λύση συμφωνήθηκε σε σημερινή συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον οποίο η ΠΟΜΙΔΑ ευχαριστεί θερμά και δημοσίως.

Κοινοποιούμε στη συνέχεια τη σχετική σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου.

 

 

 

 

 

 

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                            

                                                                                                                                                 Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2019

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Ευεργετικές ρυθμίσεις Θεοδωρικάκου για τις οφειλές ιδιοκτητών ακινήτων προς τους ΟΤΑ

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) κ. Στράτο Παραδιά και τον κ. Αναστάσιο Βάππα, μέλος του ΔΣ, είχε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη συνάντηση ετέθησαν τα άμεσα εκκρεμή θέματα που σχετίζονται με τις οφειλές ιδιοκτητών ακινήτων προς τους Δήμους.

Σε ό,τι αφορά οφειλές από διαφορές δηλωμένων επιφανειών ακινήτων, που βεβαιώθηκαν με οικειοθελή προσέλευση των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τη ρύθμιση της προϊσχύσασας νομοθεσίας, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι για λόγους ισονομίας των πολιτών και ιδιαίτερα των συνεπών εκείνων που έσπευσαν οικειοθελώς να τις δηλώσουν, με ερμηνευτική εγκύκλιο που θα εκδοθεί άμεσα από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν θα ζητηθεί η είσπραξη των συγκεκριμένων οφειλών, εφόσον δεν έχουν ήδη καταβληθεί στους Δήμους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των δηλώσεων των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, επί του οποίου υπάρχει συναίνεση της ΚΕΔΕ να δοθεί παράταση, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε τον κ. Παραδιά, ότι η οριστική λύση που θα επιλεγεί  αποσυνδέεται από την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2019 και θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. 

Επιμέλεια κειμένων - Κρατήρα Νεόκλεια, Βόλος